Vesti

Proslavili smo Svetski dan arapskog jezika

Prošle godine smo vam na proslavi povodom Svetskog dana arapskog jezika obećali da ćemo time započeti jednu lepu tradiciju. Sinoć smo u punoj sali Narodne biblioteke Srbije ispunili to obećanje i nastavićemo svake godine.

Pročitajte više.

Održana tribina o iskustvima studenata na praksama u arapskom svetu

U nedelju 2. decembra 2018. godine Arapski kulturni centar je, u saradnji sa međunarodnom studentskom organizacijom AIESEC, organizovao tribinu u Velikoj sali Božidarca o iskustvima mladih koji su putovali na prakse u arapski svet (Egipat, Maroko i Tunis).

Pročitajte više.

Počela Nedelja egipatskog filma

Sinoć, 2. jula, počela je Nedelja egipatskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci. Svečano otvaranje je obeležio film Dan u Kairu  reditelja Amira Ramzesa.

Pročitajte više.

Održan razgovor Hiljadu i druga noć – priče o arapskoj književnosti

U petak 30. marta, u punoj sali Kolarca, razgovarali smo o arapskoj književnosti sa naša dva najistaknutija prevodioca, Srpkom Lestarićem i Draganom Đorđević.

Pročitajte više.

Dan arapsko-srpskog prijateljstva

PROSLAVLJEN DAN ARAPSKO-SRPSKOG PRIJATELJSTVA

U sredu, 28. marta, u Narodnoj biblioteci Srbije, proslavili smo Dan arapsko-srpskog prijateljstva, u organizaciji Arapskog kulturnog centra i Grupe ambasadora arapskih zemalja u Beogradu.

Pročitajte više.

ODRŽANO PREDAVANJE PROFESORA HABIBA BEN SALHA „KNJIŽEVNOST MAGREBA NA FRANCUSKOM JEZIKU: FRANKOFONIJA I HUMANIZAM“

Povodom Meseca frankofonije 2018. u Beogradu, Ambasada Republike Tunis i Francuski institut, organizovali su predavanje „Književnost Magreba na francuskom jeziku: frankofonija i humanizam“ koje je održao gospodin Habib Ben Salha, profesor na Univeritetu u Manubi.

Pročitajte više.

Održana Konferencija o marokanskoj gastronomiji

Povodom Međunarodnog dana frankofonije, Njegova ekselencija Mohamed Amin Belhaž i Ambasada Kraljevine Maroka organizovali su Konferenciju o marokanskoj gastronomiji u Domu omladine Beograda.

Pročitajte više.

Završen prvi početni kurs u Arapskom kulturnom centru

Početakom februara 2018. godine, naši prvi polaznici su završili početni kurs arapskog jezika. Uspešan kurs obeležili smo dodelom sertifikata, sa našim polaznicima i predavačima.

Pročitajte više.

Delikatesni ponedeljak: ukus Tunisa

Još jednom zahvaljujemo Ambasadi Tunišanske Republike u Beogradu, koja nam je obezbedila kuskus, kao i Kulturnom centru Grad, koji je omogućio ovaj događaj.

Pročitajte više.

Prvi put u Srbiji obeležen Svetski dan arapskog jezika

U nedelju 17. decembra 2107. godine, je održana proslava Svetskog dana arapskog jezika u organizaciji Arapskog kulturnog centra u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom. Ovo je bio prvi put da se u Srbiji obeležava Svetski dan arapskog jezika.

Pročitajte više.