Povodom Međunarodnog dana frankofonije, Njegova ekselencija Mohamed Amin Belhaž i Ambasada Kraljevine Maroka organizovali su Konferenciju o marokanskoj gastronomiji u Domu omladine Beograda.
Specijlani gost je bila gospođa Šumiša Šafaj, čuveni marokanski kulinarski majstor, i govorila je o različitim tradicionalnim jelima Maroka. Gosti su imali prilike da čuju o načinu pripreme ovih jela, i šta je ono što je karakteristično za svako od njih. Naravno, bilo je reči o marokanskim začinima, koji čine marokansku kuhinju jednom od najukusnijih na svetu. Saznali smo i da se neka jela razlikuju u zavisnosti od regiona, ali i to da se tažin različito sprema u svakoj porodici, jer se recepti prenose sa kolena na koleno.
Nakon njenog izlaganja, usledila je degustacija preukusnih jela, poput tažina, nekih slatkiša i, naravno, marokanskog čaja.
Još jednom zahvaljujemo Ambasadi Kraljevine Maroka na pozivu da prisustvujemo ovom događaju, uživali smo! 🙂