Kursevi

 

UČITE ARAPSKI SA NAMA!

Već godinu dana uspešno organizujemo kurseve arapskog! Ovde možete pogledati kako je bilo na jednoj od dodela sertifikata.

Sredinom oktobra počinju novi kursevi arapskog jezika u organizaciji Arapskog kulturnog centra u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“. Kursevi su uglavnom namenjeni odraslima koji su početnici, ali i onima koji imaju predznanje. Polaznici će, pored jezika, imati prilike da se upoznaju sa bogatom arapskom kulturom i tradicijom, kako kroz same časove, tako i kroz razne vannastavne aktivnosti.

Opšte informacije:

  • kursevi odgovaraju nivoima A1 – B2 učenja stranog jezika
  • trajanje kurseva je tri ili četiri meseca u zavisnosti od nivoa, a časovi se održavaju dva puta nedeljno (24 x 90 min. ili 32 x 90 min.)
  • rad u grupama do deset polaznika
  • nastavu izvode diplomirani filolozi i izvorni govornici arapskog jezika
  • časovi se održavaju u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“
  • cena kurseva je između 500 i 2000 dinara mesečno (u zavisnosti od nivoa) i uključuje sav materijal za učenje

Za prijave i informacije možete pisati na kursevi@akc.rs!

Uz prijavu navedite ime, prezime, godinu rođenja, broj telefona, nivo za koji se prijavljujete i kratko motivaciono pismo sa obrazloženjem zašto želite da učite arapski jezik.

Zašto arapski?

Arapski jezik pripada grupi semitskih jezika i četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Službeni je jezik u 22 zemlje, uključujući i organizacije poput Ujedinjenih nacija, Arapske lige, Organizacije islamske konferencije i Afričke unije.

Arapski jezik se govori širom arapskog sveta i predstavlja maternji jezik za preko 200 miliona ljudi koji žive na prostoru Bliskog istoka i Severne Afrike.

U srednjem veku, arapski je bio glavni jezik kulture i nauke, što je dovelo do toga da danas nalazimo mnoge arabizme u evropskim jezicima na području filozofije, astronomije, astrologije, matematike, algebre, medicine i drugih nauka.