Kursevi

 

UČITE ARAPSKI SA NAMA!

Polaznici našeg prvog kursa su već završili početni nivo, a ovde možete pogledati kako je bilo na dodeli sertifikata.

Arapski jezik pripada grupi semitskih jezika i četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Službeni je jezik u 22 zemlje uključujući i organizacije poput Ujedinjenih nacija, Arapske lige, Organizacije islamske konferencije i Afričke unije.

Arapski jezik se govori širom arapskog sveta i predstavlja maternji jezik za preko 200 miliona ljudi koji žive na prostoru Bliskog istoka i Severne Afrike.

U srednjem veku, arapski je bio glavni jezik kulture i nauke, što je dovelo do toga da danas nalazimo mnoge arabizme u evropskim jezicima na području filozofije, astronomije, astrologije, matematike, algebre, medicine i drugih nauka.

U nameri da naše polaznike upoznamo sa arapskim jezikom, kulturom i umetnošću, AKC organizuje kurs arapskog jezika za početnike svih uzrasta, u saradnji sa školom jezika Queen Victoria, u čijim prostorima se održavaju kursevi.

Polaznici će naučiti osnove čitanja i pisanja arapskog jezika, kao i osnove konverzacije. Upoznaće se sa arapskom kulturom i civilizacijom i imaće priliku da upoznaju izvorne govornike arapskog jezika.

Opšte informacije:

  • kurs odgovara nivou A1/1 učenja stranog jezika

  • trajanje kursa je tri meseca, dva puta nedeljno (24 x 90 min.)

  • rad u malim grupama do osam polaznika (ograničen broj mesta)

  • nastavu izvode diplomirani filolozi.

Cena početnog (A1/1) kursa je 500 dinara mesečno, i uključuje sav materijal za učenje.

Prijave i informacije: kursevi@akc.rs

Trenutno primamo prijave za naredne kurseve koji počinju u septembru 2018.