Kursevi

STANDARDNI ARAPSKI

DSC07971

Već više od godinu dana uspešno organizujemo kurseve arapskog! Ovde možete pogledati kako je bilo na jednoj od dodela sertifikata.

Tokom aprila počinju novi kursevi arapskog jezika u organizaciji Arapskog kulturnog centra u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“. Kursevi su uglavnom namenjeni odraslima koji su početnici. Polaznici će, pored jezika, imati prilike da se upoznaju sa bogatom arapskom kulturom i tradicijom, kako kroz same časove, tako i kroz razne vannastavne aktivnosti.

Opšte informacije:

  • kurs odgovara nivoima A1/1 učenja stranog jezika
  • trajanje kurseva je tri meseca, a časovi se održavaju dva puta nedeljno (24 x 90 min.)
  • rad u grupama do deset polaznika
  • nastavu izvode diplomirani filolozi i izvorni govornici arapskog jezika
  • časovi se održavaju u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“, u terminima ponedeljkom 18.00-19.30 i subotom 11.00-12.30 ili sredom 19.30-21.00 i subotom 12.30-14.00
  • cena kursa je 5000 dinara i uključuje sav materijal za učenje

Za prijave i informacije možete pisati na kursevi@akc.rs!

Uz prijavu navedite ime, prezime, godinu rođenja, broj telefona, nivo za koji se prijavljujete i kratko motivaciono pismo sa obrazloženjem zašto želite da učite arapski jezik.

Zašto arapski?

Arapski jezik pripada grupi semitskih jezika i četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Službeni je jezik u 22 zemlje, uključujući i organizacije poput Ujedinjenih nacija, Arapske lige, Organizacije islamske konferencije i Afričke unije.

Arapski jezik se govori širom arapskog sveta i predstavlja maternji jezik za preko 200 miliona ljudi koji žive na prostoru Bliskog istoka i Severne Afrike.

U srednjem veku, arapski je bio glavni jezik kulture i nauke, što je dovelo do toga da danas nalazimo mnoge arabizme u evropskim jezicima na području filozofije, astronomije, astrologije, matematike, algebre, medicine i drugih nauka.