Kursevi

STANDARDNI ARAPSKI

DSC07971

Već više od dve godine uspešno organizujemo kurseve arapskog! Ovde možete pogledati kako je bilo na jednoj od dodela sertifikata.

Tokom februara počinju novi kursevi arapskog jezika u organizaciji Arapskog kulturnog centra u saradnji sa opštinom Stari grad. Kursevi su uglavnom namenjeni odraslima koji su početnici ili imaju neko predznanje. Polaznici će, pored jezika, imati prilike da se upoznaju sa bogatom arapskom kulturom i tradicijom, kako kroz same časove, tako i kroz razne vannastavne aktivnosti.

Opšte informacije:

  • časovi se održavaju dva puta nedeljno i traje 10 nedelja
  • rad u grupama do deset polaznika
  • nastavu izvode diplomirani filolozi i izvorni govornici arapskog jezika
  • časovi se održavaju u prostorijama opšine Stari grad
  • cena kursa je 5500 dinara

Da biste se prijavili, potrebno je samo da popunite ovaj formular.

Za informacije možete pisati na kursevi@akc.rs!

Zašto arapski?

Arapski jezik pripada grupi semitskih jezika i četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Službeni je jezik u 22 zemlje, uključujući i organizacije poput Ujedinjenih nacija, Arapske lige, Organizacije islamske konferencije i Afričke unije.

Arapski jezik se govori širom arapskog sveta i predstavlja maternji jezik za preko 200 miliona ljudi koji žive na prostoru Bliskog istoka i Severne Afrike.

U srednjem veku, arapski je bio glavni jezik kulture i nauke, što je dovelo do toga da danas nalazimo mnoge arabizme u evropskim jezicima na području filozofije, astronomije, astrologije, matematike, algebre, medicine i drugih nauka.