Kursevi

STANDARDNI ARAPSKI

DSC07971

Već dve godine uspešno organizujemo kurseve arapskog! Ovde možete pogledati kako je bilo na jednoj od dodela sertifikata.

Tokom oktobra počinju novi kursevi arapskog jezika u organizaciji Arapskog kulturnog centra u saradnji sa opštinom Stari grad. Kursevi su uglavnom namenjeni odraslima koji su početnici ili imaju neko predznanje. Polaznici će, pored jezika, imati prilike da se upoznaju sa bogatom arapskom kulturom i tradicijom, kako kroz same časove, tako i kroz razne vannastavne aktivnosti.

Opšte informacije:

  • časovi se održavaju dva puta nedeljno
  • rad u grupama do deset polaznika
  • nastavu izvode diplomirani filolozi i izvorni govornici arapskog jezika
  • časovi se održavaju u prostorijama opšine Stari grad
  • cena kursa je 5000 dinara i uključuje sav materijal za učenje

Da biste se prijavili, potrebno je samo da popunite ovaj formular.

Za informacije možete pisati na kursevi@akc.rs!

Zašto arapski?

Arapski jezik pripada grupi semitskih jezika i četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Službeni je jezik u 22 zemlje, uključujući i organizacije poput Ujedinjenih nacija, Arapske lige, Organizacije islamske konferencije i Afričke unije.

Arapski jezik se govori širom arapskog sveta i predstavlja maternji jezik za preko 200 miliona ljudi koji žive na prostoru Bliskog istoka i Severne Afrike.

U srednjem veku, arapski je bio glavni jezik kulture i nauke, što je dovelo do toga da danas nalazimo mnoge arabizme u evropskim jezicima na području filozofije, astronomije, astrologije, matematike, algebre, medicine i drugih nauka.