Vesti

Održana radionica Svim čulima u Maroko

Ova radionica je predstavljala put u Maroko kroz svih pet čula!

Pročitajte više.

Dan palestinske kuhinje

Dan palestinske kuhinje je održan u četvrtak, 30. januara u Beogradskom marketu. Događaj su organizovale Palestinska dijaspora u Srbiji, Beogradski market i Arapski kulturni centar u Beogradu.

Pročitajte više.

PROSLAVILI SMO TREĆI ROĐENDAN

U petak 10. januara, okupili smo se povodom trećeg rođendana Arapskog kulturnog centra.

Pročitajte više.

Svetski dan arapskog jezika

PROSLAVLJEN SVETSKI DAN ARAPSKOG JEZIKA 2019.

Treći put u Srbiji u organizaciji Arapskog kulturnog centra, proslavljen je Svetski dan arapskog jezika. Ovog puta smo sarađivali sa Grupom arapskih ambasadora u Beogradu i Domom omladine Beograda.

Pročitajte više.

Proslavili smo Svetski dan arapskog jezika

Prošle godine smo vam na proslavi povodom Svetskog dana arapskog jezika obećali da ćemo time započeti jednu lepu tradiciju. Sinoć smo u punoj sali Narodne biblioteke Srbije ispunili to obećanje i nastavićemo svake godine.

Pročitajte više.

Održana tribina o iskustvima studenata na praksama u arapskom svetu

U nedelju 2. decembra 2018. godine Arapski kulturni centar je, u saradnji sa međunarodnom studentskom organizacijom AIESEC, organizovao tribinu u Velikoj sali Božidarca o iskustvima mladih koji su putovali na prakse u arapski svet (Egipat, Maroko i Tunis).

Pročitajte više.

Počela Nedelja egipatskog filma

Sinoć, 2. jula, počela je Nedelja egipatskog filma u Jugoslovenskoj kinoteci. Svečano otvaranje je obeležio film Dan u Kairu  reditelja Amira Ramzesa.

Pročitajte više.

Održan razgovor Hiljadu i druga noć – priče o arapskoj književnosti

U petak 30. marta, u punoj sali Kolarca, razgovarali smo o arapskoj književnosti sa naša dva najistaknutija prevodioca, Srpkom Lestarićem i Draganom Đorđević.

Pročitajte više.

Dan arapsko-srpskog prijateljstva

PROSLAVLJEN DAN ARAPSKO-SRPSKOG PRIJATELJSTVA

U sredu, 28. marta, u Narodnoj biblioteci Srbije, proslavili smo Dan arapsko-srpskog prijateljstva, u organizaciji Arapskog kulturnog centra i Grupe ambasadora arapskih zemalja u Beogradu.

Pročitajte više.

ODRŽANO PREDAVANJE PROFESORA HABIBA BEN SALHA „KNJIŽEVNOST MAGREBA NA FRANCUSKOM JEZIKU: FRANKOFONIJA I HUMANIZAM“

Povodom Meseca frankofonije 2018. u Beogradu, Ambasada Republike Tunis i Francuski institut, organizovali su predavanje „Književnost Magreba na francuskom jeziku: frankofonija i humanizam“ koje je održao gospodin Habib Ben Salha, profesor na Univeritetu u Manubi.

Pročitajte više.

Održana Konferencija o marokanskoj gastronomiji

Povodom Međunarodnog dana frankofonije, Njegova ekselencija Mohamed Amin Belhaž i Ambasada Kraljevine Maroka organizovali su Konferenciju o marokanskoj gastronomiji u Domu omladine Beograda.

Pročitajte više.

Završen prvi početni kurs u Arapskom kulturnom centru

Početakom februara 2018. godine, naši prvi polaznici su završili početni kurs arapskog jezika. Uspešan kurs obeležili smo dodelom sertifikata, sa našim polaznicima i predavačima.

Pročitajte više.

Delikatesni ponedeljak: ukus Tunisa

Još jednom zahvaljujemo Ambasadi Tunišanske Republike u Beogradu, koja nam je obezbedila kuskus, kao i Kulturnom centru Grad, koji je omogućio ovaj događaj.

Pročitajte više.

Prvi put u Srbiji obeležen Svetski dan arapskog jezika

U nedelju 17. decembra 2107. godine, je održana proslava Svetskog dana arapskog jezika u organizaciji Arapskog kulturnog centra u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom. Ovo je bio prvi put da se u Srbiji obeležava Svetski dan arapskog jezika.

Pročitajte više.