Courses

 

LEARN ARABIC WITH US!

Već godinu dana uspešno organizujemo kurseve arapskog! Ovde možete pogledati kako je bilo na jednoj od dodela sertifikata.

Sredinom oktobra počinju novi kursevi arapskog jezika u organizaciji Arapskog kulturnog centra u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“. Kursevi su uglavnom namenjeni odraslima koji su početnici, ali i onima koji imaju predznanje. Polaznici će, pored jezika, imati prilike da se upoznaju sa bogatom arapskom kulturom i tradicijom, kako kroz same časove, tako i kroz razne vannastavne aktivnosti.

General information:

  • kursevi odgovaraju nivoima A1 – B2 učenja stranog jezika
  • trajanje kurseva je tri ili četiri meseca u zavisnosti od nivoa, a časovi se održavaju dva puta nedeljno (24 x 90 min. ili 32 x 90 min.)
  • rad u grupama do deset polaznika
  • nastavu izvode diplomirani filolozi i izvorni govornici arapskog jezika
  • časovi se održavaju u prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“
  • cena kurseva je između 500 i 2000 dinara mesečno (u zavisnosti od nivoa) i uključuje sav materijal za učenje

Za prijave i informacije možete pisati na kursevi@akc.rs!

Uz prijavu navedite ime, prezime, godinu rođenja, broj telefona, nivo za koji se prijavljujete i kratko motivaciono pismo sa obrazloženjem zašto želite da učite arapski jezik.

Zašto arapski?

Arapski jezik pripada grupi semitskih jezika i četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Službeni je jezik u 22 zemlje, uključujući i organizacije poput Ujedinjenih nacija, Arapske lige, Organizacije islamske konferencije i Afričke unije.

Arabic is spoken throughout the Arab world and represents the mother tongue of over 200 million people living in the Middle East and North Africa.

In the Middle Ages, Arabic was the main language of culture and science, which led to numerous Arabisms today in European languages in the fields of philosophy, astronomy, astrology, mathematics, algebra, medicine and other sciences.