Kursevi

STANDARDNI ARAPSKI

DSC07971

Već više od dve godine uspešno organizujemo kurseve arapskog! Ovde možete pogledati kako je bilo na jednoj od dodela sertifikata. Zbog trenutne situacije, svi kursevi se održavaju onlajn.

Opšte informacije

📚 Nov, originalan AKC materijal
💻 Onlajn časovi – bezbedno i udobno
👩‍🏫 Predavači su diplomirani filolozi i izvorni govornici arapskog jezika
🌐 Fejsbuk grupa za učenike
💬 Jednom nedeljno jezički kafe na arapskom
❤️ Sjajan tim, dobra energija i puno entuzijazma
 
Možete da birate između više različitih tipova kurseva:
✅ regularni
✅ intenzivni
✅ konverzacijski
🆕 sirijski dijalekat
 
Kursevi su uglavnom namenjeni odraslima koji su početnici ili imaju neko predznanje. Polaznici, pored jezika, imaju prilike da se upoznaju sa bogatom arapskom kulturom i tradicijom, kako kroz same časove, tako i kroz razne vannastavne aktivnosti.

Za informacije možete pisati na kursevi@akc.rs!

Zašto arapski?

Arapski jezik pripada grupi semitskih jezika i četvrti je u svetu po raširenosti kao maternji jezik. Službeni je jezik u 22 zemlje, uključujući i organizacije poput Ujedinjenih nacija, Arapske lige, Organizacije islamske konferencije i Afričke unije.

Arapski jezik se govori širom arapskog sveta i predstavlja maternji jezik za preko 200 miliona ljudi koji žive na prostoru Bliskog istoka i Severne Afrike.

U srednjem veku, arapski je bio glavni jezik kulture i nauke, što je dovelo do toga da danas nalazimo mnoge arabizme u evropskim jezicima na području filozofije, astronomije, astrologije, matematike, algebre, medicine i drugih nauka.